Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1050 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1000 - 1200 g de pulpo congelado crudo (descongelado)
- 30 g de cebolla
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de calabacín con piel, en trozos de 3 cm
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 910 kJ / 217 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 881 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sepia en salsa de pimiento rojo con arroz blanco
1 godz. 30 min
Crema de escalivada con guarnición de bacalao confitado
2 godz. 30 min
Crema de mascarpone, paté de berenjena y confitura de tomate
1 godz. 30 min
Huevo poché sobre parmentier con trufa negra
40 min
Milhojas de sandía con gambas y lima
30 min.
Brochetas de pulpo y brócoli con salsa kimchi (Al vacío)
4h 30min
Carabineros a la sal
20p
Bogavante en salsa Newburg
1óra 15p
Huevos rotos con patatas y pulpo
30 min.
Nécoras y cigalas al vapor
35p
Crema de guisantes con navajas al vapor
50min
Pulpo a feira con cachelos
55min