Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1050 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1000 - 1200 g de pulpo congelado crudo (descongelado)
- 30 g de cebolla
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de calabacín con piel, en trozos de 3 cm
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 910 kJ / 217 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 881 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape al vapor con salsa verde
20 min
Bacalao al estilo de Braga
30 min
Espárragos y cecina con vinagreta templada de frutos secos
45 Min
Ensalada de bacalao con apio y tomates en vinagreta balsámica (Al vacío)
1 Std. 15 Min
Rodaballo asado a la mediterránea
50 menit
Bacalao fresco con espárragos y huevos poché
35 Min
Rape en salsa de almendras
30 min
Rape al vapor con albahaca y tomates cherry
25 min
Chipirones a la marinera
25 min
Bacalao con coulis de tomate fresco y albahaca para dos
25 min
Huevos revueltos con espárragos y gambas para dos
15min
Berberechos en salsa verde
1j