Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pulpo congelado, descongelado y separados los tentáculos (1500-1700 g)
- 330 g de cerveza
- 3 - 4 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de orégano seco
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 cucharada de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1059 kJ / 253 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 913.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1h 10min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25min
Calamares en salsa de jengibre y soja con arroz - China
40min
Carrilleras mar y montaña para dos
1h 25min
Langostinos con salsa de ostras
1u.
Bacalao con gambones y almejas
45 min
Huevos rotos con patatas y pulpo
30min
Conejo al cava
1u.
Conejo asado en piedra de sal rosa con romesco
1u.
Calamares a la mallorquina
1u.
Arroz con pulpitos de playa
1 Std. 5 Min
Calamares rellenos
2u.