Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pulpo congelado, descongelado y separados los tentáculos (1500-1700 g)
- 330 g de cerveza
- 3 - 4 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de orégano seco
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 cucharada de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1059 kJ / 253 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 913.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conejo a las finas hierbas
50 menit
Filetes de ternera con salsa de fresas
30 min
Pollo guisado con langostinos y almejas
40 min
Almejas con salsa de azafrán
30 min
Pulpo de montaña
2j 30 menit
Pulpo con cebolla dorada y arroz (Cocción lenta)
3h 45min
Almejas con salsa cremosa
40 min
Rape en salsa de almendras
30 min
Picantones a la cerveza
2j
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 Min
Conejo al cava
1j
Mejillones al vino
30 min