
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte sablée
- 150 g de farine de blé et plus pour travailler la pâte
- 80 g de beurre froid, en cubes (2 cm)
- 50 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
Garniture
- 80 g d'oignons en morceaux
- 350 g d'escalope de poulet, sans peau en cubes (1 cm)
- 220 g d'eau
- ½ cube de bouillon de poulet (pour 0,5l)
- 1 feuille de laurier, sèche
Sauce
- 25 g de beurre en cubes
- 25 g de farine de blé
- 150 g de lait
- ½ c. à café de sel selon vos goûts
- ¼ c. à café de poivre blanc moulu selon vos goûts
- 80 g d'asperges blanches cuites, en morceaux (2 cm)
- 1 c. à soupe de feuilles de persil fraîches hachées grossièrement, en garniture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 267 kcal / 1122 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 22 g