椒麻肉糜炒藕粒

椒麻肉糜炒藕粒

4.7 36 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
3 人份

Składniki

  • 20 克
  • 蒜头 切片
    2 瓣
  • 花椒
    1 茶匙
  • 豆瓣酱
    25 - 30 克
  • 肉糜
    100 克
  • 料酒
    5 克
  • 莲藕 去皮,切1.5×1.5厘米丁
    400 克
  • 蚝油
    10 克
  • 生抽
    10 克
  • 5 克
  • 西芹 去皮,切丁
    160 克
  • 白芝麻
    1 小撮

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1210.1 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 1297.3 kJ / 310.3 kcal
Tłuszcz 20.6 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 25.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...