Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chalota cortada em pedaços
- 50 g alho
- 500 g manteiga cortada em pedaços
- 200 g bacon cortado em cubos
- 750 g vinho do Porto
- 1000 g fígados de aves
- Sal q.b. p/ temperar
- Pimenta preta q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 30306.8 kJ / 7243.5 kcal
- Białko
- 215.9 g
- Węglowodany
- 213.4 g
- Tłuszcz
- 533.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 299.7 g
- Błonnik
- 17.1 g
- Sód
- 2225 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ghee
1 Std. 5 Min
Sopa de lentilhas com almôndegas de bulgur
1 Std. 40 Min
Pitas integrais com legumes antioxidantes
1h 45min
Patê de fígado
25 Min
Bolinhos de legumes indonésios (vegan) -TM6
Brak ocen
Ghee
2h 10min
Beringela em molho de coco e amendoim com arroz basmati
30 Min
Garoupa com molho e banana da terra
1h 35min
Cozer 200-500 g de pastinaca
Brak ocen
Sopa simples de marisco
45 Min
Salada Picada
10 Min
Beringela assada com queijo de cabra - TM5
40 dk