Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 草蝦仁 ,去腸泥
- 100 克 花枝 ,切段(約3公分)
- 15 克 米酒
- 500 克 水
- 150 克 新鮮甜豌豆 ,洗淨,剝除兩側粗纖維
- 15 克 蒜頭
- 15 克 油
- 70 克 雪白菇 ,去根部,撥散
- ¼ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉
- 5 克 醬油 (可省略)
- Wartości odżywcze
- na 4 人份
- Kalorie
- 1643.5 kJ / 394.2 kcal
- Białko
- 43.9 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 12.2 g
- Sód
- 777.6 mg