Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pétalas cristalizadas
- 50 g açúcar
- 1 clara de ovo
- Pétalas de rosa comestíveis q.b. p/ decorar
Bolo
- 100 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 2 ovos
- 200 g açúcar amarelo
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 300 g leite
- 250 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 pitada de sal
Cobertura
- 200 g natas
- 200 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2817.2 kJ / 673.3 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 74.6 g
- Tłuszcz
- 37.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 126.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate riscado
1sa
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1sa
Bolo de iogurte e chocolate de leite
45 Min
Bolo de chocolate
1 Std. 40 Min
Bolo mármore
1 Std. 10 Min
Bolo de chocolate
1 godz. 20 min
Bolo festa de chocolate
3h
Bolo zebra
55 Min
Bolo com cobertura de chocolate
1 Std. 15 Min
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1sa
Bolo de cenoura com cobertura de chocolate
50 Min
Bolo de cenoura e laranja com cobertura de chocolate
1sa 30 dk