Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 125 g sobras de pão
- 200 g queijo parmesão cortado em pedaços
Lasanha
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 130 g cenoura cortada em pedaços
- 120 g cogumelos
-
500
g tomate em pedaços
lub 500 g polpa de tomate - 50 g azeite
- 500 g carne picada
- 1 folha de louro
-
2
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 2 cubos de caldo de carne -
50
g vinho branco
lub 50 g água - 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de orégãos
- 250 g placas de lasanha (12 placas aprox.)
Béchamel
- 750 g leite
- 75 g farinha
- 40 g manteiga
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2645.4 kJ / 632.3 kcal
- Białko
- 31.1 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 669.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Embrulhos de salmão e espinafres com arroz de cenoura - TM5
1h 20 min
Bacalhau à Brás
25 min
Lasanha
1h 10min
Lasanha
1h 30min
Embrulhos de salmão e espinafres com arroz de cenoura - TM31
1h 20 min
Bolonhesa de carne
50min
Lasanha de atum
1h
Cantaril com tomate e arroz de cenoura
50min
Bolonhesa
1h 10min
Gratinado de bolonhesa
1h
Massada de peixe
55min
Bacalhau com natas
40min