Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g pão partido em pedaços
- 500 g água
- 90 g azeite
- 150 g cebola
- 4 dentes de alho
- 100 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Coentros picados q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1910.4 kJ / 456.6 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1034.6 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 Min
Favas guisadas
50 Min
Bacalhau espiritual
50 Min
Açorda de bacalhau com tomate
25min
Açorda de poejos
40 Min
Sopa do vidreiro
45 Min
Açorda de tomatada com ovos escalfados
1 Std. 10 Min
Tomatada com ovos escalfados
55 min
Sopa de beldroegas e tomate
50 Min
Esparregado
20min
Açorda de marisco
30min
Sopa de cação
40 Min