Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g água
- 2 c. chá de sal
- 500 g esparguete
- 2 dentes de alho
- 120 g cebola
- 150 g pimento vermelho
- 30 g azeite
- 400 g tomate em lata
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo caldo de legumes - ½ c. chá de piripíri em pó
- 1 c. chá de colorau
- 350 g atum em lata escorrido
- Folhas de manjericão q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2085.7 kJ / 498.5 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1119.7 mg
Alternatywne przepisy
Massa com frango e orégãos
30 min
Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão
30 min
Penne de atum com manjericão
35 min
Esparguete com frango
40 min
Massa da quinta
40 min
Esparguete à carbonara
30 min
Penne com atum
30 min
Penne com carne picada
45 min
Massa com chouriço e feta
35 min
Penne com chouriço e cogumelos
25min
Penne com atum e feijão-verde no forno
50 min
Salada-russa
50 min