Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
18
oz large raw shrimp, peeled and deveined
lub 18 oz large raw prawns, peeled and deveined - 2 oz pork belly, cut into pieces (opcjonalnie)
- 2 green onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 12 sprigs cilantro, leaves and tender stems
- ½ oz ginger, peeled (opcjonalnie)
- 1 tbsp tapioca flour
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tsp sugar
- ¼ tsp salt
- ⅛ tsp ground white pepper
- vegetable oil, to fry
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 217.3 kJ / 51.9 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 408.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potato Pancakes
45min
Mushroom Fettuccini
40min
Longevity Noodles
40min
Spicy Asian Snow Peas
25 menit
Mantou Buns with Whole Butternut Squash Soup (TM5 Metric)
55 Min
Shrimp and Crab Stack
25 menit
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1j
Egg Drop Soup
45min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40min
Spaghetti with Clams, Mushrooms and Artichokes
50min
Shrimp & Crab Linguine
25 menit
New England Clam Chowder
45min