Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
18
oz large raw shrimp, peeled and deveined
lub 18 oz large raw prawns, peeled and deveined - 2 oz pork belly, cut into pieces (opcjonalnie)
- 2 green onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 12 sprigs cilantro, leaves and tender stems
- ½ oz ginger, peeled (opcjonalnie)
- 1 tbsp tapioca flour
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tsp sugar
- ¼ tsp salt
- ⅛ tsp ground white pepper
- vegetable oil, to fry
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 217.3 kJ / 51.9 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 408.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hot and sour soup
20 min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
45min
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
1h
Chinese Long Beans with Pork
25 min
Rolled Frittata
55min
Cream of Crab Soup
45min
Buddha Jumps Over The Wall (Chinese Casserole)
1h 10min
Jalapeño XO Sauce with Scallops and Black Rice (Thomas Lim)
14 Std. 10 Min
Asian Chicken Noodle Soup
1h 35 min
Shrimp and Crab Stack
25 min
Irish Seafood Chowder
55min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1 godz. 5 min