Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz vegetable oil
- ½ inch fresh ginger root, peeled
- ½ kiwi, peeled
-
16
oz beef short ribs, bone in, cut into pieces (2 in.)
lub 16 oz beef short ribs, flanken cut, cut into pieces (2 in.) - 1 ½ oz brown sugar
-
1
oz Chinese wine, Shaoxing wine
lub 1 oz dry sherry - 1 oz rice wine vinegar
- 1 oz soy sauce
- green onion, chopped to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2208.1 kJ / 527.8 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 44.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 448.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kung Pao Chicken
1h 5min
Baby Back Ribs with Stout Beer BBQ Sauce
6h 45min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55min
Sous Vide Orange Thyme Pork Chops with Cherry Port Sauce
2 Std. 50 Min
Sous-Vide Korean Style BBQ Pork Loin
4 Std. 50 Min
Soy Chicken with Bok Choy
40 min
Slow Cooked Beef Stroganoff
7 godz.
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1h 5min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4 godz. 35 min
Maple Glazed Chicken with Acorn Squash and Rice
1h 10min
Chicken Meatballs with Creamy Tomato Sauce
1h 5min