Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de maracuyá
- 130 g de azúcar glas
- 60 g de mantequilla
- 100 g de pulpa de maracuyá congelada (descongelada)
- 2 huevos
- 1 hoja de gelatina (hidratada 5 minutos en agua fría)
Bombones
- 350 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 533 kJ / 127 kcal
- Białko
- 1.93 g
- Węglowodany
- 14.04 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 0.68 g
Alternatywne przepisy
Bombones de avellana, almendra y chocolate
1h 30min
Fresas al Oporto en nidos de merengue
3h 30min
Ganache de maracuyá
4u. 40min
Piruletas de merengue
2 godz. 30 min
Cinnamon rolls de batata
3h 20min
Piononos (Andalucía)
13u. 20min
Tartaletas de arándanos con franchipán
1h 30min
Macarons de avellana
2u. 20min
Pastel ruso con praliné de avellanas
3h 20min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 Std.
Dulce de leche pastelero
3h
Merengue con agua
15min