Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para babka
- 100 g de mantequilla sin sal, en cubos a temperatura ambiente y un poco más para engrasar
- 220 g de leche, a temperatura ambiente
- 10 g de levadura seca instantánea
- 175 g de azúcar
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 660 g de harina de trigo, y un poco más para trabajar
- 1 cdita de sal
Ganache de chocolate
- 100 g de chocolate semi amargo
- 100 g de mantequilla
- 30 g de cocoa en polvo, endulzada
- 50 g de azúcar glass, y un poco más para espolvorear
Jarabe simple.
- 160 g de agua
- 135 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1066 kJ / 259 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 116 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosca de reyes
4h
Panqué de matcha
2 Std.
Pastel arcoiris
2 Std.
Pastel de jengibre con betún de especias
3h
Pan de muerto
6h
Bisquets
40min
Trenzas
1 Std. 20 Min
Brioche de chocolate y avellana
2 Std. 20 Min
El mejor pastel de chocolate
1h
Conchas Gourmet
3sa 15 dk
Roles de canela con glaseado
2h 30min
Festejo de zanahoria
2u. 55min