Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Helado de ajonjolí
- 50 g de ajonjolí negro
- 60 g de azúcar
- 100 g de leche
- 300 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 3 yemas de huevo
- ¼ cdita de extracto de vainilla natural
- 2 pizcas de sal
Masa de mochi
- 140 g de azúcar
- 120 g de harina de arroz glutinoso
- 180 g de agua
- 3 - 5 cdas de fécula de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 988.4 kJ / 236.2 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 41.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz jazmín al vapor con té limón
40 min
Mantequilla de ajo y perejil
2j 10 menit
Temaki sushi (TM6)
1 Std. 40 Min
Sushi picante de atún (Spicy tuna roll)
1 Std. 45 Min
Ramen japonés
1 Std. 40 Min
Bowl de arrachera con chile verde TM6
1j
Tarta con cobertura de manzana laminada
1j
Pastel pink velvet
7 Std. 20 Min
Shrub de frambuesa TM6
128h 10min
Sandwich de barbacoa de cerdo de Carolina del Sur
5 Std. 15 Min
Bachour: Pancakes con crema de mascarpone y frutos
1j
Filete marinado en café con salsa de frutos rojos y ensalada verde
4j 30 menit