Urządzenia i Akcesoria
Tiramisu Torte
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 6 godz. 40 min
8 Stücke
Składniki
Schneller Mandel-Biskuitboden
-
Butter in Stücken40 g
-
40 g MandelnMandeln, geschält40 g
-
Weizenmehl, glatt Type W480110 g
-
Zucker110 g
-
Eier (Größe M)4
-
Salz1 Prise
-
10 g Wiener Süße Mischung "Feine Prise"Vanillezucker10 g
Tränke
-
Zucker50 g
-
Wasser50 g
-
Espresso aufgebrüht80 g
-
30 g RumAmaretto30 g
Creme
-
Gelatineblätter4
-
Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt170 g
-
Milch60 g
-
Staubzucker130 g
-
Mascarino (light)500 g
-
Amaretto (opcjonalnie)30 g
-
Kakaopulver2 - 3 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
350 mg
Białko
16 g
Kalorie
2462 kJ /
588 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3 godz. 20 min
Erdbeer-Tiramisu
3 godz.
Orangen-Sauerrahm-Torte
5 godz. 30 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3 godz. 40 min
Apfelkuchen mit Weinteig
1 godz. 15 min
Malakofftorte
10 godz. 20 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Nusstorte mit Buttercreme
17 godz.
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min
Eva's Sachertorte
1 godz. 40 min