Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schneller Mandel-Biskuitboden
- 40 g Butter, in Stücken
-
40
g Mandeln, geschält
lub 40 g Mandeln - 110 g Weizenmehl, glatt, Type W480
- 110 g Zucker
- 4 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
-
10
g Vanillezucker
lub 10 g Wiener Süße Mischung "Feine Prise"
Tränke
- 50 g Zucker
- 50 g Wasser
- 80 g Espresso, aufgebrüht
-
30
g Amaretto
lub 30 g Rum
Creme
- 4 Gelatineblätter
- 170 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 60 g Milch
- 130 g Staubzucker
- 500 g Mascarino (light)
- 30 g Amaretto (opcjonalnie)
- 2 - 3 EL Kakaopulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2462 kJ / 588 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 350 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Weinteig
1 Std. 15 Min
Gedrehter Mandelkranz
2 godz. 20 min
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3h 20min
Erdbeer-Tiramisu
3h
Sacher-Gugls
1 godz. 30 min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3 Std. 40 Min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 Std. 30 Min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min
Nusstorte mit Buttercreme
17h
Eva's Sachertorte
1h 40min