Urządzenia i Akcesoria
泰式檸檬魚
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 人份
Składniki
-
新鮮香菜 只取葉子,略切2 枝
-
蒜頭6 粒
-
新鮮紅辣椒 切段1 - 2 根
-
糖1 茶匙
-
檸檬汁2 大匙
-
魚露2 大匙
-
100 克 水海鮮高湯100 克
-
鱸魚 (約500克),洗淨去內臟魚鱗,由腹部剖開,兩面各切三刀1 條
-
鹽½ 茶匙
-
米酒30 克
-
水500 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
24 g
Kalorie
510 kJ /
122 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
0.278 g
Węglowodany
4 g