Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 300 g de cebolla en cuartos
- 150 g de morrón rojo en trozos
- 150 g de morrón verde en trozos
- 1 diente de ajo (opcjonalnie)
- 30 g de aceite de oliva
-
500
g de carne picada
lub 500 g de carne cortada a cuchillo - 1 cucharadita de sal
- 1 cucharada de orégano seco
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1 cucharadita de ají molido
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de comino molido (opcjonalnie)
- 3 huevos duros picados
- 20 aceitunas verdes sin carozo cortadas en cuartos
Masa
- 500 g de harina 0000
- 150 g de agua
- 100 g de manteca vegetal en trozos
- 1 cucharadita de sal
Armado
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 843 kJ / 202 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Tarta de jamón, queso y tomate
1 Std. 10 Min
Puré de papas al estilo Argentino
50 Min
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1 Std. 40 Min
Tarta Pascualina
1 Std. 30 Min
Empanadas de humita
1 Std. 30 Min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1 Std. 25 Min
Empanadas de pollo
2 Std. 30 Min
Bizcochuelo de vainilla
40 Min
Pastafrola de membrillo
2 Std.
Budín de naranja
1 Std.
Salsa criolla
5 Min
Chipa
30 Min