Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1000 g de lomo de ternera cortado en tiras de 1 x 1 x 4 cm
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
- 30 g de harina
- 300 g de arroz blanco de grano largo
- 510 g de agua
- 6 cucharadas de aceite
- 6 pellizcos de sal
- 300 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 100 g de vino tinto
- 10 g de mostaza de Dijon
-
1
cubito de caldo de carne
lub 1 cucharada concentrado de caldo de carne - 2 cucharaditas de pimentón dulce
- 300 g de champiñones cortados en láminas finas
- 360 g de crema a temperatura ambiente
- perejil fresco para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2997 kJ / 715 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Puré de papas al estilo Argentino
50 menit
Pastel de papa
1h 10 min
Tarta Pascualina
1j 30 menit
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1j 25 menit
Quiche de zapallito italiano
1h 10 min
Pastel de pollo y batata extra dulce
1j
Goulash
1j
Lomo strogonoff con espárragos al vapor
55 Min
Bondiola con cremoso de batata
1j 20 menit
Bondiola con salsa de vino tinto
1j
Budín de naranja
1j
Budín de mandarinas
55 Min