Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1000 g de lomo de ternera cortado en tiras de 1 x 1 x 4 cm
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
- 30 g de harina
- 300 g de arroz blanco de grano largo
- 510 g de agua
- 6 cucharadas de aceite
- 6 pellizcos de sal
- 300 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 100 g de vino tinto
- 10 g de mostaza de Dijon
-
1
cubito de caldo de carne
lub 1 cucharada concentrado de caldo de carne - 2 cucharaditas de pimentón dulce
- 300 g de champiñones cortados en láminas finas
- 360 g de crema a temperatura ambiente
- perejil fresco para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2997 kJ / 715 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Lomo strogonoff con espárragos al vapor
55min
Bondiola con cremoso de batata
1 Std. 20 Min
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Pastel de papa
1 godz. 10 min
Ñoquis de papa
1 godz. 30 min
Lomo a la mostaza
1h 45min
Goulash
1 godz.
Bondiola con salsa de vino tinto
1 godz.
Empanadas de carne
1 godz. 50 min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Budín de naranja
1 godz.
Budín de mandarinas
55min