Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de sal o a gusto
- 700 g de carne de ternera, cuadril (en cubos de 2 cm)
- 300 g de cebolla en cuartos
- 20 g de aceite de oliva
- 200 g de vino tinto
-
1
cubito de caldo de verduras
lub 1 cucharada de concentrado de caldo de verduras casero - 1 - 2 cucharaditas pimentón a gusto
- 250 g de agua
- 10 g de salsa inglesa
- 2 cucharadas de extracto de tomate
- 2 cucharadas de crema de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3293 kJ / 787 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Puré de papas al estilo Argentino
50 menit
Pastel de papa
1h 10 min
Pastel de carne y calabaza
1j
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1j 25 menit
Lomo en salsa strogonoff y arroz
55 Min
Soufflé de calabaza
1j
Carbonada
1 Std. 15 Min
Lomo strogonoff con espárragos al vapor
55 Min
Puré de papas, espinaca y queso
30 min
Bondiola con salsa de vino tinto
1j
Budín de naranja
1j
Coleslaw con aderezo de mostaza y miel
15min