Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 300 g farinha tipo 55
- 120 g manteiga
- 50 g açúcar
- 40 g água
- 1 ovo
Recheio
- 200 g amêndoa s/ pele
- 1 laranja (casca, só a parte laranja)
- 180 g açúcar amarelo
- 200 g manteiga
- 2 ovos
- 240 g doce de framboesa
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 3336 kJ / 797.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 84.4 g
- Tłuszcz
- 47.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 51.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscoitos de amêndoa
20min
Tarte de amêndoa
1 Std. 40 Min
Bolo de pera com limão cristalizado e calda de limão - TM6
3 Std.
Petits gâteaux de chocolate e amêndoa
45min
Cheesecake de limão com pistácio
5h
Bavaroise de café
4u. 45min
Guisado de vitela com pimento e batata
1h 45min
Creme de limão com morangos
10min
Tarte de amêndoa da Estremadura
45min
Molho de caramelo e café expresso
45min
Bolo de maçã húmido - TM6
2h
Pudim de ovos
45min