Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g água
- 250 g batata s/ casca, cortada em pedaços
- 50 g óleo
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 300 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g farelo de trigo
- 20 g açúcar
- 1 c. chá de sal
- 100 g semente de girassol
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1074.5 kJ / 256.8 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 241.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Speculoos (Bolacha flamenga)
1 Std. 10 Min
Pão proteico
9 Std.
Sonhos de bacalhau
1 Std. 10 Min
Sopa de legumes
45min
Torrada Keto com tomate, mozarela e rúcula
1 Std. 10 Min
Argolas doces
40min
Suco de laranja com beterraba
10min
Ponche de maçã
Brak ocen
Caldo de carne
45min
Gomas de manga
12 godz. 20 min
Café com leite de amêndoa
Brak ocen
Manteiga sem sal
15min