Urządzenia i Akcesoria
Baba Ganoush
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
aubergines (approx. 3-4)600 g
-
garlic clove1
-
lemon juice50 g
-
tahini30 g
-
fresh parsley leaves2 Tbsp
-
chilli powder (opcjonalnie)¼ tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
fresh parsley leaves roughly chopped1 Tbsp
-
extra virgin olive oil for drizzling, plus extra for brushing½ Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
198 mg
Białko
2 g
Kalorie
314 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lebanese Spiced Flatbread
3 godz. 20 min
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Baba Ganoush
1 godz.
Houmous
13 godz. 30 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Tahini dip (tarator)
5 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Baba Ghanoush
1 godz. 30 min
Tzatziki
20 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 godz.
Sumac-spiced Houmous
5 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.