Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chocolate amargo, en trozos
- 250 g de agua
- 15 g de levadura seca instantánea
- 20 g de azúcar refinada
- 450 g de harina de trigo
- 20 g de cocoa en polvo, y un poco más para espolvorear
- 5 g de sal fina
- 100 g de mantequilla, en cubos
- aceite en aerosol, el necesario para engrasar
- 4 cdas de chispas de chocolate amargo, horneables
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2975 kJ / 708 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 125 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 519 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de chocolate con avellanas
2h 40min
Esponja de chocolate al vapor
30 Min
Panqué de chocolate y frambuesa
1 Std. 20 Min
Pan de muerto con cítricos
1 Std. 40 Min
Espuma de frutos rojos
10 Min
Pastel de chocolate
45min
Helado de chocolate
12u.
Galletas con chispas de chocolate
40min
Babka de chocolate
3u.
Pastel de cajeta
1 Std. 10 Min
Galletas de matcha
1 Std. 10 Min
Pastel de fresas con chocolate
1 Std. 30 Min