Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sablée de vainilla
- 250 g de harina de trigo
- 125 g de azúcar glass
- 125 g de mantequilla, fría, en cubos
- 1 huevo
Crema de almendras
- 125 g de azúcar refinada
- 125 g de mantequilla, en cubos
- 125 g de almendra en polvo
- 2 huevos
Confitura de frambuesa
- 60 g de agua
- ½ cdita de grenetina en polvo
- 300 g de frambuesas, frescas
- 15 g de azúcar refinada
- 1 pizca de pectina en polvo
Chantilly de queso
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa), fría
-
100
g de queso mascarpone, frío
lub 100 g de queso crema, en cubos, a temperatura ambiente - 50 g de azúcar glass
- 170 g frambuesas, frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2861 kJ / 636 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 82 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarrones con merengue suizo
1 Std. 10 Min
Tartas de nuez
1h
Mazapán de almendras
10min
Tarta mediterránea de higos
1h 30min
Pasta para tarta
20min
Corona de chocolates
1h 30min
Ganache de chocolate
45min
Lingote de chocolate con frutos secos, pasas y cerezas
12 godz.
Pay de nuez con chocolate
1 Std. 10 Min
Pumpkin cheesecake
13 Std. 25 Min
Pay de limón
3 Std. 30 Min
Pastel de chocolate y almendras
25min