Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base para el Semifreddo
- 140 g de azúcar refinada
- 40 g de agua
- 4 yemas de huevo (aprox. 70 g)
- 1 cdita de vainilla
Café
- 20 g de agua
- 60 g de azúcar refinada
- 20 g de café soluble
Semifreddo
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa), muy fría
- 50 g de chispas de chocolate amargo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1896 kJ / 452 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de chocolate
12h
Brownies con toffee y cobertura de chocolate
1 Std. 20 Min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Pastel de coco sin harina
35 Min
Espuma de chocolate y frambuesa
10 min
Salsa de caramelo TM6
1 Std. 30 Min
Paté de hongos, queso y tomate
40 Min
Galletas de jengibre
4h
Dulces de caramelo TM6
2h
Crema de mantequilla y cocoa
5min
Dip de queso y rábano
5min
Natilla
2 godz. 30 min