Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base para el Semifreddo
- 140 g de azúcar refinada
- 40 g de agua
- 4 yemas de huevo (aprox. 70 g)
- 1 cdita de vainilla
Café
- 20 g de agua
- 60 g de azúcar refinada
- 20 g de café soluble
Semifreddo
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa), muy fría
- 50 g de chispas de chocolate amargo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1896 kJ / 452 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de yogur de fresa
13hod.
CH1: Pastel de almendras, turrón, mango y chocolate blanco
4sa
Cheesecake de chocolate blanco
50 dk
Panecillos de queso de cabra
2h
Macarrones con merengue francés
1 godz. 30 min
Mi Paris Brest
1 godz. 30 min
Tarta de limón
2h
Macarrones con merengue suizo
1 Std. 10 Min
Macarrones de chocolate
24h
Pâte sucrée
55 dk
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1sa
Flan de pueblo español
1sa