Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Activación de masa madre
- 150 g de masa madre (ver receta)
- 60 g de agua
- 100 g de harina
Pan
- 10 g de levadura prensada fresca
- 150 g de agua
- 1 cucharadita de miel
- 200 - 250 g de harina
- 10 g de sal
- 100 g de harina de centeno
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 440 kJ / 105 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masa madre de centeno
96h 20min
Hogaza de trigo, centeno y especias con masa madre
16 Std. 30 Min
Masa madre (levadura natural)
120h
Hogaza rústica
24u.
Pan integral de semillas
2 Std. 50 Min
Pan blanco
1 Std. 40 Min
Baguette de espelta TM6
7 godz. 35 min
Hogaza de centeno
16h 50min
Masa madre de trigo
96 Std.
Pan de centeno con masa agria
154h
Pan integral con linaza
29h
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15 godz.