Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macarronada
- 120 g de almendra en polvo, del super mercado o procesada (ver tip)
- 120 g de azúcar glass, del súper mercado o procesada (ver tip)
- 20 g de cocoa en polvo
Merengue suizo
- 4 claras de huevo, (aprox. 130 g), con 2 a 3 días de reposo.
- 130 g de azúcar refinada
- 100 g de mermelada, o 100 g de ganache de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 168 kJ / 40 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10 Min
Volcán de chocolate
20 Min
Mazapán de almendras
10 Min
Macarrones con merengue francés
1 Std. 30 Min
Donas rellenas de crema pastelera de cacahuate con dip de chocolate
3h 30min
Pastel avellanado crispie
3 Std.
Marielle: Tarta de almendra con frambuesa y queso
1 Std. 30 Min
Croquembouche
1 Std. 30 Min
Choux y eclairs
1 Std. 30 Min
Dulces con sorpresa de nuez
1 Std.
Ganache de chocolate
35 Min
Relleno de caramelo y mantequilla para macarrón TM6
45 Min