Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macarronada
- 120 g de almendra en polvo, del super mercado o procesada (ver tip)
- 120 g de azúcar glass, del súper mercado o procesada (ver tip)
- 20 g de cocoa en polvo
Merengue suizo
- 4 claras de huevo, (aprox. 130 g), con 2 a 3 días de reposo.
- 130 g de azúcar refinada
- 100 g de mermelada, o 100 g de ganache de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 168 kJ / 40 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache de chocolate
45min
Mini eclairs de frambuesa
3 Std.
Glaseado de azúcar glass
10min
Alfajores
1h 30min
Bachour: Tartas de limón y albahaca
3 Std.
Betún de chocolate
10min
Glaseado de chocolate (ganache)
20min
Ganache de chocolate
35min
Macarrones con merengue francés
1h 30min
Relleno de caramelo y mantequilla para macarrón TM6
45min
Macarrones de chocolate
24h
Roles de canela con glaseado
2j 30 menit