Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel
- aceite de girasol, para engrasar
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 120 g de harina de trigo
- 1 cdita de polvo para hornear
- 1 pizca de sal
Glaseado
- 250 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 500 g de azúcar glass
- 120 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 2 cditas de extracto de vainilla natural
- ¼ cdita de sal
- colorante vegetal rojo, gel o líquido (ver tip)
cobertura
- 1 granada, desgranada
- 3 - 4 malvaviscos, blancos, para decorar (opcjonalnie)
- merenguitos, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2450.2 kJ / 585.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 92.2 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 152.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate caliente
15min
El mejor pastel de chocolate
1h
Betún de mantequilla básico
10min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Strudel de manzana
1 godz. 45 min
Pastel de almendras y vainilla
2h
Pastel de tres leches
3h
Galletas rápidas de nuez
25min
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1h 30min
Linzer de almendras y mermelada
1h 30min
Betún de ganache de chocolate
12 godz.
Crepas
1 Std. 15 Min