Pastel de invierno decorativo

Pastel de invierno decorativo

3.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
12 rebanadas

Składniki

Pastel
  • aceite de girasol para engrasar
  • 4 huevos
  • 120 g de azúcar
  • 1 cdita de extracto de vainilla natural
  • 120 g de harina de trigo
  • 1 cdita de polvo para hornear
  • 1 pizca de sal
Glaseado
  • 250 g de mantequilla sin sal en trozos
  • 500 g de azúcar glass
  • 120 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 2 cditas de extracto de vainilla natural
  • ¼ cdita de sal
  • colorante vegetal rojo gel o líquido (ver tip)
cobertura
  • 1 granada desgranada
  • 3 - 4 malvaviscos (opcjonalnie) blancos, para decorar
  • merenguitos para decorar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 152.7 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 2450.2 kJ / 585.6 kcal
Tłuszcz 22.4 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Węglowodany 92.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...