Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue
- 2 claras de huevo
- 100 g de azúcar
- 1 chorrito de zumo de limón
Bizcocho
- 1 cucharadita de mantequilla para untar el molde
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 60 g de azúcar
- 60 g de harina de repostería
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- 2 cucharadas de almendras laminadas
Relleno
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 60 g de azúcar
- 200 g de fresas en láminas (y alguna más para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta Dobos
2 Std. 40 Min
Tarta de requesón y fresas
6j 20 menit
Tarta de melocotón
1h 15min
Postre chajá
11 Std. 15 Min
Pasteles de merengue y gelatina de frambuesa
3u. 40min
Tarta de limón y merengue
2hod. 10min
Tarta Bellini
24h
Charlota de albaricoques con crema de limón
13h
Cheesecake de natillas y merengue
1 Std. 30 Min
Bizcocho con fresas y nata
2 Std.
Tarta de frutas de verano
5h
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2hod. 10min