Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait demi-écrémé
- 180 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 1 c. à soupe bombée de raisins secs (opcjonalnie)
- 80 g de sucre en poudre
- 10 - 15 g de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 882 kJ / 207 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
-
Basiques - Yaourts et crèmes dessert 9 Przepisów, Francja
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 Std. 45 Min
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20 Min
Gâteau de semoule
2h 45min
Crème au chocolat
3h 25min
Far breton aux pruneaux
2h
Crème dessert à la vanille
3 godz. 40 min
Œufs au lait aux Carambar
1 Std. 30 Min
Petits pots de crème au chocolat
40min
Crème dessert aux deux saveurs
1 Std. 15 Min
Riz au lait de riz
35min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Œufs au lait
50min