Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait demi-écrémé
- 180 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 1 c. à soupe bombée de raisins secs (opcjonalnie)
- 80 g de sucre en poudre
- 10 - 15 g de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 882 kJ / 207 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
-
Basiques - Yaourts et crèmes dessert 9 Przepisów, Francja
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Semoule au chocolat
50 Min
Semoule au lait d'amande
2h 15 min
Far breton aux pruneaux
2h
Crème au chocolat
3h 25 min
Crème dessert à la vanille
3h 40 min
Petits pots de crème au chocolat
40min
Gâteau de semoule
2h 45min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Crème dessert aux deux saveurs
1 Std. 15 Min
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20p
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 godz. 45 min
Œufs au lait
50 Min