Urządzenia i Akcesoria
Quiche lorraine
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 parts
Składniki
-
50 g de gruyère (opcjonalnie) coupé en morceaux
La pâte
-
150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
-
75 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
-
½ c. à café de sel
-
50 g d'eau
La garniture
-
200 g de lardons
-
4 œufs
-
50 g de lait
-
100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
-
¼ de c. à café de sel
-
2 pincées de poivre moulu
Wartości odżywcze na 1 part
Białko
13 g
Kalorie
1215 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Basiques - Quiches et tartes
12 Przepisów
Francja
Francja

Best-of Octobre
13 Przepisów
Francja
Francja

Choix des portions - Best of
100 Przepisów
Francja
Francja

Ma Cuisine
196 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania

Ma Cuisine
196 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria

Ma Cuisine
196 Przepisów
Beneluks
Beneluks

Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria

Ma cuisine au quotidien
239 Przepisów
Francja
Francja

Ma cuisine au quotidien
196 Przepisów
Francja
Francja

Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Kanada
Kanada