Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 ½ oz white onions, cut into pieces
- 5 oz radishes, trimmed, halved
- 17 oz green tomatillos, halved
- ½ oz serrano chili, seeds optional, to taste
- 60 oz water, divided
- 5 leaves fresh epazote
- 2 tbsp pumpkin seeds
- 3 garlic cloves
- 2 dried bay leaves
- 1 sprig fresh thyme
- 1 sprig fresh marjoram
- 2 tsp salt, divided
- 42 oz pork loin, cubed (1 in.)
- 2 tsp dried Mexican oregano, plus extra to serve
- 1 can hominy (approx. 14.5 oz) drained
- 8 oz romaine lettuce, chopped
- lime, to serve
- chili powder, to serve
- corn tostadas, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1824 kJ / 436 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales Verdes
2h 55min
Pozole Rojo
2 godz. 5 min
Tortilla Soup
25min
Cochinita Pibil
4 godz.
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40min
Tinga de Pollo (TM5 Metric)
30 min
Biltmore Chicken Posole
1h 30min
Pico De Gallo
15min
Pollo Pibil
1h 30min
Tinga de Pollo (TM6)
40min
Ceviche
1h 10min
Tex-Mex Turkey Soup
50min