Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g azeite
lub 20 g óleo vegetal - 200 g curgete cortada em fatias (2 cm aprox.) e depois em quartos (2 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 923 kJ / 220 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear carne de peru em tiras
15min
Saltear frango em tiras
15min
Saltear 200 g de alho-francês
20 min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15min
Saltear 400 g de cenoura em palitos
20 min
Saltear 200 g de beringela
30min
Saltear mistura de legumes
30min
Saltear pimento vermelho com cebola
25 min
Saltear 400 g de beringela
35 Min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25 min
Saltear 200 g de pimento
20 min
Saltear mistura de legumes para sopa ou guisados
25 min