Weisse Schokolade-Panna-cotta mit Passionsfrucht.

Weisse Schokolade-Panna-cotta mit Passionsfrucht.

4.5 147 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

Panna-Cotta
  • Halbrahm
    500 g
  • Zucker
    30 g
  • Gelatine ca. 5 Minuten in kaltem Wasser eingeweicht, abgetropft
    2 Blätter
  • weisse Schokolade in Stücken (2 cm)
    50 g
Passionsfrucht-Sauce
  • Orangensaft
    100 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    1 TL
  • Honig flüssig
    2 EL
  • Passionsfrüchte halbiert, Fruchtfleisch herausgelöst
    4
Anrichten
  • weisse Schokolade (siehe Tipp)
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 513 kcal / 2139 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...