Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pellizco de canela molida
- 200 g de azúcar
- 200 g de agua
- 1 tira de piel de limón
- 1 cucharada de zumo de limón
- 2 clavos
- 1 pellizco de sal
- 4 peras conferencia enteras peladas
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 75 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 20 g de mantequilla
- 2 cucharadas almendra laminada tostada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2406 kJ / 576 kcal
- Białko
- 4.47 g
- Węglowodany
- 82.43 g
- Tłuszcz
- 25.34 g
- Błonnik
- 7.92 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de vainilla con pera al azafrán
2h 30min
Flan de París con merengue
10 godz.
Postre inglés de frutos rojos
12 Std. 25 Min
Compota a la antigua
2h 30min
Triffle de cantuccini y cerezas
1 Std. 55 Min
Canelones rellenos de alcachofas con salsa de tomate
1 godz. 35 min
Eton mess (postre inglés de merengue, fresa y nata)
7h 40min
Tarta de limón (Oriol Balaguer)
5h
Peras al vapor con salsa de chocolate y cardamomo
40 min
Sopa de ciruelas y helado de vainilla
12 godz. 40 min
Postre chajá
11h 15 min
Tarta de manzana americana (Apple pie)
1h