Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pellizco de canela molida
- 200 g de azúcar
- 200 g de agua
- 1 tira de piel de limón
- 1 cucharada de zumo de limón
- 2 clavos
- 1 pellizco de sal
- 4 peras conferencia enteras peladas
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 75 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 20 g de mantequilla
- 2 cucharadas almendra laminada tostada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2406 kJ / 576 kcal
- Białko
- 4.47 g
- Węglowodany
- 82.43 g
- Tłuszcz
- 25.34 g
- Błonnik
- 7.92 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peras en almíbar
1h 40min
Calissons (Mazapán con fruta glaseado)
24h
Tarrina de fresón y pera
24h
Sorbete de orujo
5min
Tatin de pera
45min
Postre de albaricoque con yogur de vainilla
1 Std. 30 Min
Tartaletas de almendra con crema de naranja
2 Std.
Tarta de nuez
1h 15min
Bavaroise de naranja
5h 15min
Yemas
4óra 20p
Crema catalana de chocolate
40min
Postre de limón
5min