Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de agua
- 300 - 400 g de peras maduras (3-4) peladas sin semillas y en mitades
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos (2-3 cm)
- 100 g de nata (mínimo 30% de grasa)
- 1 cucharadita de miel
- 1 ½ cucharaditas de cardamomo molido
-
50
g de almendra laminada tostada
lub 50 g de pistachos (sin piel y sin sal)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1480 kJ / 354 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peras al vino dulce con sabayón
30 Min
Salsa de cebolla roja y vino tinto (para carnes rojas)
30 Min
Peras con salsa de chocolate
1 Std. 45 Min
Higos o brevas con helado de yogur y dulce de higo
4 Std.
Compota a la antigua
2 Std. 30 Min
Pasteles de manzana en vaso
1 Std.
Mini plum cakes de mandarina, miel y jengibre
1 Std.
Manzanas con sabayón de sidra
40 Min
Compota de manzanas y peras
20 Min
Manzanas en almíbar de moscatel
25 Min
Peras al vino tinto
3 Std. 20 Min
Tarta de manzana y pera
50 Min