Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de agua
- 300 - 400 g de peras maduras (3-4) peladas sin semillas y en mitades
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos (2-3 cm)
- 100 g de nata (mínimo 30% de grasa)
- 1 cucharadita de miel
- 1 ½ cucharaditas de cardamomo molido
-
50
g de almendra laminada tostada
lub 50 g de pistachos (sin piel y sin sal)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1480 kJ / 354 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peras en almíbar
1h 40 min
Crema de pera
30 min
Pata de pavo envuelta en beicon con patatas
1h 40 min
Postre de mandarinas estofadas
10 Min
Charlota de mandarinas
6 Std. 30 Min
Merengue francés
2 godz. 15 min
Merengues con mandarinas y nata al azafrán
2h 45min
Sabayón de licor de naranja (Espesar)
15 Min
Chuletas de cerdo con puré de remolacha
1 Std.
Manzanas al oporto con helado de vainilla
30 min
Bavaroise de naranja
5h 15min
Yemas
4h 20min