Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 280 g de agua (ver sugerencia)
- 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
-
30
g de miel
lub 30 g de azúcar moreno - 250 g de harina de fuerza
- 250 g de harina integral de trigo
- 20 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 20 g de avellanas
- 20 g de nueces en mitades
- 80 g de frutas secas variadas (arándanos, ciruelas pasas, higos, albaricoques, manzanas), en trozos
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 40 mg
Alternatywne przepisy
Pan de espelta
2 godz. 20 min
Pan de nueces
3h 45min
Pan integral de molde
3h
Pan de café con pasas
2 godz. 45 min
Pan integral con harina multicereales
3 Std. 50 Min
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2 godz. 15 min
Hogaza rústica con centeno
16 godz.
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2h 40min
Pan integral con muesli
4 godz.
Bizcocho integral de zanahoria
1 Std. 20 Min
Pan de cinco semillas
1 godz. 50 min
Pan integral de espelta y centeno
2 godz. 15 min