Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de azúcar
- 80 g de mantequilla (a temperatura ambiente) en trozos
- 40 g de pasas sin semillas
- 150 g de cerezas confitadas en mitades
- 25 g de pipas de girasol
- 1 cucharadita de jengibre en polvo
- 25 g de harina de fuerza
- 100 g de almendras laminadas
- 50 g de nata (35% de grasa)
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 467 kJ / 112 kcal
- Białko
- 1.46 g
- Węglowodany
- 9.78 g
- Tłuszcz
- 7.42 g
- Błonnik
- 1.37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate & kumquats
40min
Bavaroises de chocolate con menta
2h 15 min.
Cannelés
26 godz.
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50min
Merengue suizo
10min
Masa sablé
1h 50 min.
Bizcocho veteado
2h
Vallobinas
55min
Barritas de chocolate y caramelo
4 godz. 30 min
Pastel vasco (Gateau basque)
3h 10 min.
Crème brûlée
4 godz. 30 min
Profiteroles
2h