Urządzenia i Akcesoria
Thai Green Curry Paste
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 jar
Składniki
-
fresh coriander roots only10 g
-
shallots50 g
-
garlic cloves30 g
-
fresh galangal (lengkuas)15 g
-
coriander seeds toasted2 tsp
-
cumin seeds toasted2 tsp
-
white peppercorns½ tsp
-
fresh green chillies deseeded15
-
salt1 tsp
-
Thai basil leaves only2 sprigs
-
fresh lemongrass white part only3 stalks
-
kaffir lime zest only, finely chopped2 tsp
-
shrimp paste (belacan)1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
2401 mg
Białko
19 g
Kalorie
1745 kJ /
417 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
16 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Thai Green Curry Chicken
30 min
Nasi Lemak
45 min
Tom Yum Paste
45 min
Tom Yum Paste
45 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Nyonya Chicken Rendang
45 min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1 godz. 5 min
Nyonya Steamed Fish
45 min