Urządzenia i Akcesoria
Thai Green Curry Paste
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 jar
Składniki
-
fresh coriander roots only10 g
-
shallots50 g
-
garlic cloves30 g
-
fresh galangal (lengkuas)15 g
-
coriander seeds toasted2 tsp
-
cumin seeds toasted2 tsp
-
white peppercorns½ tsp
-
fresh green chillies deseeded15
-
salt1 tsp
-
Thai basil leaves only2 sprigs
-
fresh lemongrass white part only3 stalks
-
kaffir lime zest only, finely chopped2 tsp
-
shrimp paste (belacan)1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
2401 mg
Białko
19 g
Kalorie
1745 kJ /
417 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
16 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 min
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min
Thai Massaman Curry Paste
25 min
Red Thai Curry Paste
25 min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Thai green curry paste
10 min
Gado gado
1 godz.
Mantou buns
1 godz. 30 min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1 godz.
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min