Urządzenia i Akcesoria
Sos holenderski – 500 ml
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
500 g
Składniki
-
20 g wody
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
350 g masła pokrojonego na kawałki
-
8 żółtek
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
187.8 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
3023.8 kJ /
722.2 kcal
Tłuszcz
76 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
40.6 g
Węglowodany
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 Min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 Min
Sos holenderski – 250 ml
15 Min
Beszamel – 600 ml
15 Min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 Min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 Std.
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 Std. 30 Min
Pomarańczowe zabajone
15 Min
Sos béarnaise
20 Min
Sos berneński
15 Min
Purée ziemniaczane
50 Min
Sos holenderski
15 Min