Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 500 g farinha
- 90 g água morna
- 70 g banha
- 1 pitada de sal
- 2 ovos
Recheio
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 70 g azeite
- 10 pés de salsa
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- 5 pés de manjericão
- 1 folha de louro
- 1000 g carne de vitela s/ nervos cortada em cubos
- 150 g vinho branco
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 1 ovo batido p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 801 kJ / 192 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Queijadas de requeijão
30min
Empada de galinha
2h
Empadas de vitela e cerveja preta
9 Std.
Cenoura agridoce
1 Std.
Empada de Páscoa
5 Std. 20 Min
Esses de Peniche
9 Std.
Rissóis de polvo
1h 30min
Empadas de camarão
50 Min
Empada de guisado de carne e cogumelos
2h
Empadas de carne de porco
2 Std. 5 Min
Empadas de frango e cogumelos
1h 30min
Croquetes
3 Std.