Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmão marinado
- 250 g sal grosso
- 50 g açúcar amarelo
- 1 c. chá de pimenta
- 30 g aneto ou endro
- 1 filete de salmão, c/ pele e s/ espinhas (1000 g aprox.)
Molho
- 30 g óleo
- 40 g açúcar
- 100 g mostarda
- 10 g vinagre
- 20 g aneto ou endro
Blinis
- 270 g leite
- 15 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 60 g manteiga
- 2 ovos
- 300 g farinha tipo 55
- ½ c. chá de sal
- 1 c. sopa de fermento p/ bolos
- 2 c. chá de tomilho-limão, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 583.3 kJ / 139.4 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 4199.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1h 20 min
Arancini
1h 20 min
Kofta de borrego com chutney de manga
2h 10min
Tártaro de salmão
1h 30min
Telhas de sementes e molho wasabi
1h 25min
Rolo de espinafres e queijo
40min
Doce de cebola - TM5
1h 20 min
Rolo de agrião com cebola confitada
1h
Choux de camarão com molho de açafrão
1h 30min
Taças mexicanas
20 min
Guacamole com nachos
40min
Molho pesto
5 min