Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos (2 cm aprox.)
- 500 g água
- ½ c. chá de sal
- 50 g natas, min. 30% de gordura
- 150 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de milho
1h 20min
Pão de manteiga e nozes sem glúten
1u. 30min
Bolo gelado
1u. 30min
Pão recheado com ovos e feijão-verde
5 Std. 30 Min
Pães de cerveja e queijo
50 min
Técnica Cavatelli
30min
Pão árabe sem glúten
1 Std. 50 Min
Bolo de fubá
50 min
Bolachas de sementes e quinoa
1u. 30min
Crepes de farinha de milho com molho de laranja
30min
Creme de batata-doce, coco e cardamomo
55 min
Pãezinhos recheados com frango e bacon
1h