Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 600 g peito de frango cortado em cubos
- 10 g concentrado de tomate
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de orégãos
- ½ limão, só o sumo
- 50 g queijo parmesão
- 5 dentes de alho
- 60 g azeite
- 600 g espinafres descongelados, bem espremidos
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 1000 g leite
- 120 g farinha
- 50 g manteiga
- 10 g mostarda
- 1 pitada de noz-moscada
Crepes
- 500 g leite
- 200 g farinha
- 2 ovos
- 15 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 pitada de sal fino
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2132 kJ / 510 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hambúrgueres de frango com zoodles
45min
Crepes de frango e molho de espargos
45min
Legumes no forno com bacon e croutons
1h 5min
Strogonoff de vitela com legumes
40min
Conchas recheadas com frango
1 Std. 15 Min
Empadão de vitela com azeitonas
1 Std. 40 Min
Miniquiches à bolonhesa
1 Std.
Empanadas de frango
2 Std. 30 Min
Empanada de carne e azeitonas
1 Std.
O 1º bacalhau espiritual
40min
Empada de guisado de carne e cogumelos
2h
Empadão surpresa de bacalhau
1h 5min