Apfel-Kleie-Porridge mit Joghurt

Apfel-Kleie-Porridge mit Joghurt

4.5 571 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 Portionen

Składniki

  • Äpfel süß-säuerlich, geviertelt
    150 g
  • Haferflocken, kernig (z. B. von dmBio)
    60 g
    60 g Dinkelflocken, (z. B. von dmBio)
  • Haferkleie (z. B. von dmBio)
    2 geh. EL
    2 geh. EL Weizenkleie, (z. B. von dmBio)
  • Apfelsaft natürtrüb, ohne Zuckerzusatz (z. B. von dmBio)
    150 g
  • Zimt und etwas mehr zum Bestäuben (z. B. von dmBio)
    ¼ TL
  • Wasser (opcjonalnie)
    20 - 30 g
  • Joghurt, 3,5% Fett
    2 EL
  • Kerne, gemischt (z. B. Sonnenblumenkerne von dmBio)
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 1119 kJ / 268 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 5.9 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...