Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 pés de estragão
- 2 - 3 pés de cerefólio
- 50 g tomate maduro cortado em metades
- 80 g chalota
- 80 g vinagre de vinho branco
- 180 g manteiga cortada em pedaços
- 4 gemas de ovo
- ¼ - ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta preta
- 1 - 2 c. chá de concentrado de tomate
- Wartości odżywcze
- na 200 g
- Kalorie
- 7899 kJ / 1885 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 195 g
- Tłuszcz nasycony
- 104 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1335 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bases - Brócolos e molho de tomate
2 Std. 5 Min
Brigadeiro de leite condensado de soja
25min
Espetadas de frango com molho de iogurte e kiwi
1h 10min
Pernil e puré de cenoura à finlandesa (Joulukinkku and Porkkanalaatikko)
2h
Copos de granola com mel, iogurte, noz e fruta
1h
Tiramisu de caramelo
4 Std. 50 Min
Cheesecake de leite condensado e groselha
3h
Molho para bifes
30min
Patê de feijão-verde
45min
Esparguete integral com cebola e acelgas
1h 10min
Crepes com queijo e molho de morango
1h
Gelado de morango e leite condensado
5min