Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 500 g arroz branco agulha (ver dica)
- 500 - 900 g água
- ½ - 1 c. sopa de azeite
- ½ - 1 ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1108 kJ / 261.9 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 5.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete à portuguesa
45 min
Refogar 200 g de cebola
25min
Strogonoff
1 godz.
Limonada
5min
Arroz carolino com refogado de alho
40 min
Refogar 200 g de cebola e alho
20 min
Saltear mistura de legumes
30 min
Arroz basmati
35 min
Carne guisada desfiada com massa
6 godz. 20 min
Ninhos de esparguete com almôndegas de lentilhas
1 Std. 5 Min
Creme de legumes versátil
45 min
Leite creme espesso
15min