Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 40 g azeite
- 300 g massa tipo penne
- 20 g manjericão
- 150 g cebola
- 400 g polpa de tomate
- 240 g atum em lata escorrido
- 400 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2450.7 kJ / 585.7 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 911.4 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle com salmão
35min
Esparguete com frango
40min
Penne de frango caprese
35min
Esparguete à carbonara
30min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Penne com frango e béchamel carilado
45min
Penne com atum
30min
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1h 5min
Penne com carne picada
45min
Penne com chouriço e cogumelos
25min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40min
Gratinado de bolonhesa
1h