Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 1 dente de alho
- 50 g azeite
- 100 g tomate
- 100 g cenoura cortada em rodelas finas
- 500 g peito de frango cortado em pedaços pequenos
- 700 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 250 g esparguete
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1445.9 kJ / 345.6 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 62.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com frango e orégãos
30 Min
Massa guisada com carne
45 Min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45 Min
Fusilli com carne guisada
50 Min
Guisado de frango – na massa
3h 5min
Bacalhau à Brás
25 Min
Arroz de tomate
30 Min
Penne com carne picada
45 Min
Jardineira de carne
1 Std. 5 Min
Bolonhesa
1 Std. 10 Min
Arroz de frango com ervilhas
45 Min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 Min